Jumaat, 30 April 2010

Zaman Dahulu Kala...



Ni pic zaman sekolah aku, amik dari facebook budak kelas aku dulu... kabur la sikit, dulu mana ade digital camera, ni pun scan...


Gambar ni masa aku kat kelas 3 Iman... Di Sekolah Menengah Jengka Pusat 2, SMJP2 (sekarang dah SMKJP2)... Sekolah ni kat depan UITM Jengka, Pahang... Tempat kerja orang rumah aku 4 5 tahun selepas tamat SPM kat sekolah ni...

Dalam gambar ni, ramai aku tak jumpa sejak abis zaman sekolah 1998... Macam kawan baik aku masa kat kelas dulu, Tajri, Shahril dan lain-lain... Time reunion SPM1998 pun, tak ramai sangat yang datang... Rindu kat zaman ni... Dulu dalam kelas, geng-geng laki memang kuat bising, denda tak payah cakap la, asyik kelas aku jer kena sound...

Masuk tingkatan 4 & 5, masa ni la zaman kegemilangan lelaki kelas aku... kekeke... Gambar kat bawah ni masa tingkatan 5, kelas Akaun... Budak laki kelas aku tak ramai, ada la 2 3 orang yang tak masuk dalam gambar ni... Tapi bising, emmmm... Kalah kelas-kelas belakang yang berganda ramai budak laki... Masa ni masing-masing ada gelaran yang aku & Sapuan bagi ikut komik Naga Merah... Aku macam biasa la, watak hero, Harimau Hitam... kekekeke... ada wira pikir la dewa durjana la ape la... memang seronok...

duduk (kiri) --> budin & Syed... 
Berdiri (kiri) --> Shah, Meran, Aku, Midi, Syidan, Arwah man, sapuan...

Arwah Man baru aje meninggal akhir tahun lepas kalau tak salah... eksiden di Selangor masa balik ke Kuantan (amik ikan untuk jual kat pasar)... Arwah tetap dalam kenangan... Kalau dia & Meran ada, kitaorang memang bergendang meja la jawabnyer... Arwah jadi vokal... Semoga rohnya dicucuri rahmat...

Sekarang dah ada facebook, so ramai jugak yang dah dapat contact balik & dah pun jumpa sesetengahnyr masa reunion SPM 1998 hari tuh...

Kenangan kita semua di kelas & di SMJP2 ni, memang aku tak akan lupa sampai bila-bila... Rasa macam baru-baru jer tinggalkan zaman sekolah... Kira-kira balik, dah hampir 12 tahun... Ishhhhh, lama dah yek!!!


1 ulasan:

  1. Hello, I apologize for contacting you in this fashion, but I think you might be interested in submitting your site to my new sports directory…at thesportszone.org

    I'm assuming comments are moderated so when I click submit this post won't automatically appear on site, if it does, I again apologize.

    BalasPadam

Komen la kalau nak...