Sabtu, 23 November 2013

Juara Piala Malaysia 2013...


Salam...

3hb November 2013... Final Watson Piala Malaysia di antara Kelantan dan negeri kesayangan aku, Pahang...

Kronologi :

3.15 pagi : sekitar pukul 3 lebih baru terlelap dek kerana excited...
6.05 pagi : set jam pkul 5.30pagi, bini kol berpuluh-puluh kali, terjaga pukul 6.05 pagi, kekekeke...
6.30 pagi : keluar rumah, pick-up aling di Semambu...
6.45 pagi : Amik amir dan adiknya di Bukit Setongkol...
7.00 pagi : Amik Dr. Ali di opisnya merangkap galerinya... hehehe...
7.20 pagi : di Batu 12, Petronas menanti pisang yang dengar kabo, baru je amik heroes di IM... sembang betul...

7.45 pagi : bergerak ke hentian makan simpang gambang-Chini, sarap apa yang patut...

8.30 pagi : Bergerak ke Shah Alam, melalui LPT, jalan smooth jer...

9.15 pagi : R&R Temerloh... Berkumpul, tehn tukar driver, amir plak bawak...

11.00 pagi : Singgah di Awan Besar... Makan satay... Tunggu samdol datang, lepak-lepak...

12.30 tghari : Decide untuk singgah di Masjid Shah Alam untuk solat...

1.40 ptg : Bergerak ke stadium... Jalan dah start jem... Parking kiri kanan penuh...

2.30 ptg : siap parking...

3.00 ptg : ronda-ronda di sekeliling stadium... ingat nak membeli belah, tapi hujan lebat... Tunggu punya tunggu, decide nak masuk terus dalam stadium...

Fuhhhhh... Duk area sebelah grandstand... Tempat pun dah xbanyak pilihan sangat, ramai dah cop-cop tempat... So duduk je la... Kelantan, dah mula penuh bahagian penonton, amat padat...

Penyokong Pahang, fuhhh rileks lagi kat luar shopping bagai... Hehehehe... Dah lama tak merasa pegi final...

Pukul 4 lebih, EA start masuk, dah mula untuk setup tempat... tak lama tu, start dah drum... apa lagi, petang-petang buta, dah start nyanyi, bersorak... Hahahaha... Adasekali tu dia buat, backstanding (ape ntah istilahnya), rasa macam nak runtuh stadium, semua penyokong Pahang melompat2 secara serentak ke arah membelakangkan padang... Memang seronok, tapi takut lagi banyak sebab rasa konkrit stadium dah semacam je gegarnya...

pukul 5.00 ptg, polis benarkan penyokong Kelantan masuk ke kawasan yang dikecualikan, termasuk jugak tempat khas bagi penyokong pahang... Sebabnya, Pahang macam tak ramai... Hahahahah... Last-last, penyokong Pahang yang kat luar tu, yang tengah enjoy santapan, beli belah, terkapai-kapai bila masuk, takde tempat dah...

pukul 6.30 petang, dengan mata layu giler, ngantuk, pegi tandas.. tengok bersusun orang macam ada dapat duit BRIM plak dalam tandas...So amir je pegi kencing... aku dengan epit, tunggu... Tunggu punya tunggu sampai sejam, tak keluar-keluar dia dari tandas, 3 4 kali aku pegi cari dia... Tak de jugak... Last-last call Pisang, rupanya dia dah berzaman balik ke tepat duduk.. Hahahaha terkena kitaorang...

Playerk dah mula keluar padang untuk meninjau... Player Pahang smart giler, pakai ko yang ditempah di DELL BOUTIQUE, Kuantan... Memang nampak macam international la... Masa tu dah start tak henti-henti penykong pahang bersorak...




















5 ulasan:

Komen la kalau nak...